Tea is more then just a beverage, It is a way to live healthy...

Choose your Language : EN | Kies uw taal : NL

Chinese Gongfu Thee Ceremony.


Chinese Gongfu thee ceremonie zal u laten kennismaken met de Chinese methode van thee te brouwen, genaamd "Gong Fu Cha" - "Thee met grote vaardigheid". In deze traditionele en oude kunst, kunt u genieten van premium kwaliteit van de meest beroemde Chinese theën en krijgt u gevorde kennis van thee en hoe deze te brouwen.

Ik zag hoe veel mensen hier thee maken. Ze gooien wat theeblaadjes in een heel grote theepot, voegen dan kokend water toe en laten de blaadjes trekken totdat het brouwsel erg sterk word. Dan als de thee te sterk word, voegen ze gewoon meer water toe en het proces herhaald zich totdat de bladeren geen smaak meer hebben. U zult misschien verrast zijn om te horen dat dit ook is hoe de meeste Chinese thee drinken ! Terwijl de meeste Chinezen zich bewust zijn van Gong Fu Cha maar weinigen weten echt hoe het in zijn werk gaat.

Gong Fu Cha is in wezen het beheren van alle variabelen van het thee maken met een hoge mate van precisie en consistentie. Op deze wijze is het mogelijk om constant de maximale smaak te krijgen van het maximum aantal brouwsels die een thee kan maken. Het is een procedure van praktische stappen waar alles betrokken een functioneel doel heeft om de thee smaak zo goed mogelijk te krijgen. Gong Fu Cha is net zo veel over ontsnappen aan de druk van het leven voor een paar momenten als het genieten van elke druppel thee.

De volgende 4 theeën gaan we proeven:  • Witte Thee --- Silver Needle.

  • Groene Thee --- Longjing Thee.

  • Oolong Thee --- Tie Guan Yin.

  • Zwarte Thee --- Keemen.

Like us on Facebook