Thee is meer dan maar een drankje, Het is een middel om gezond te leven...

Choose your Language : EN | Kies uw taal : NL

Zwarte Thee (In china bekend als Rode Thee)

Fermentatie : Licht tot zwaar gefermenteerd.

Herkomst : Sichuan, Yunnan, Fujian, Guangdong.

Beste aankoop seizoen :  Lente, Herfst.

Meest populaire soorten :
  Premium Lapsang Sauchong (zhengshan xiaozhong)
  Keemun Black Tea first Grade (Qimen)
  Golden Tips Red Tea (Dien Hong)

Zwarte thee is een soort thee die meer gefermenteerd is dan Oolong, Groene en Witte Thee.

Er zijn honderden verschillende soorten zwarte thee's. Elk van hen wordt gemaakt volgens een uniek proces, gaande van de blootstellen van de blaadjes aan lucht, gecontrollerde vochtigheid en temperatuur om zo het fermentatie proces te vergemakkelijken. Dit proces geeft de thee zijn uniek arome en smaak.

Zwarte thee is over het algemeen sterker van smaak dan andere, minder gefermenteerde, thee.

Proces : Verse thee blaadjes → Verwelken → Vormgeving → Fermentatie → Drogen → Zwarte Thee


Golden Steed Eyebrow ( Jinjunmei )

Golden Steed Eyebrow (Jinjunmei) behoort tot de hoogste klasse van de Lapsang Souchong (Zhengshan xiaozhong). Hij is ook bekend als de hoogste klasse zwarte thee uit China.
​Jinjunmei thee ontstond in 2005 in de Fujian provincie. Hij is gemaakt van de thee knoppen die geplukt zijn net voor "Tomb-sweeping Day" uit een zeldzame en primitieve soort van wilde thee bomen die groeien in de bergen, in het Nationaal Beschermd Natuurhistorische gebied van de Wuyi berg, op een hoogte van 1500 tot 1800 meter. Een ervaren vrouwelijke plukker kan ongeveer 2000 thee knoppen per dag plukken. En er zijn ongeveer tien duizend thee knoppen nodig om 500 gram van deze thee te maken.
Verwerkte Jinjunmei heeft de volgende kenmerken : strak, slank en goud-geel-zwarte thee blaadjes die zorgen voor een gouden brouwsel met gemengde aroma's van fruit, bloemen, honing en aardappelen.

 Golden Steed Eyebrow ( Jinjunmei )

Type : Zwarte Thee.
Herkomst : Fujian Provincie, China.
Oogst : 2012.


Dian Hong Thee

Dian Hong Tea is een Rode thee geteeld in de Chinese provincie Yunnan. De naam "Dian Hong" betekent "Yunnan Red". Dian is de korte naam voor de provincie Yunnan en Hong is Chinees voor "Red". Oorspronkelijk geproduceerd in de vroege twintigste eeuw, dus deze thee is een nieuwkomer in de wereld van de Chinese thee. Hoewel relatief onbekend buiten China, is deze thee een redelijk high-end thee in China en heeft dus ook een sterke aanhang.

Het belangrijkste verschil tussen Dianhong en andere Chinese zwarte thee is de hoeveelheid fijne bladknoppen, of 'gouden tips', aanwezig in de gedroogde thee. Gefermenteerd met lychee of rozen. Dianhong thee produceert een brouwsel dat een “bronzen” gouden oranje kleur heeft met een zoet, zacht aroma en geen wrangheid. Goedkopere varianten van Dianhong produceren een donker bruin brouwsel dat kan erg bitter kan zijn.

Bij het plukken van de thee, halen de boeren kleine bladknoppen en heel weinig al open bladeren. De verwerkte thee bladeren hebben een donkerrode tint en de gezette thee is een gouden oranje kleur. De thee heeft een robuuste smaak met een hint van pruimen. De thee kan vele malen worden gebrouwen, wat bijdraagt aan de waarde van de thee.

 Dian Hong Thee

Type : Zwarte Thee.
Herkomst : Yunnan Provincie, China.
Oogst : 2012.

Like us on Facebook