Thee is meer dan maar een drankje, Het is een middel om gezond te leven...

Choose your Language : EN | Kies uw taal : NL

Witte thee

Fermentatie : Licht gefermenteerd.

Herkomst : Fujian Provincie, China.

Oogst: Lente.

 Meest Populaire Soorten :
  Silver Needle White Tea (Bai Hao Yin Zhen)
  White Peony White Tea (Bai Mu Dan)

Witte Thee is een van de speciale kostbare Chinese schatten. In China wordt Witte thee alleen geoogst 2 tot 3 weken gedurende het jaar. Op een zonnige ochtend in het vroege voorjaar worden thee knoppen en bladeren geplukt net voor het openen, terwijl ze nog steeds bedekt zijn met zilver haar. Traditioneel worden ze dan in ondiepe manden gelegd om te verwelken of in de zon of in een kamer met kunstmatige warme luchtstroom voor een langere periode voordat ze naar het droog-proces gaan (drogen in de lucht, zonne-drogen of mechanisch drogen). Op deze manier krijgen ze een frisse en delicate smaak.

Het is de perfecte thee voor mensen die thee drinken voor gezondheidsredenen. Witte thee heeft een van de hoogste concentratie van antioxidanten zoals catechinen en E.G.C.G., deze bezorgen u talloze voordelen voor de gezondheid.

Proces: Verse thee blaadjes → Verwelken → Drogen → Witte thee


Gezondheidsvoordelen


Witte thee heeft net zoals andere thee veel dezelfde chemische eigenschappen en gezondheidseffecten. Maar witte thee is de minst bewerkte thee en heeft de hoogste antioxidant en het minste cafeïne. Studies hebben aangetoond dat witte thee vergeleken met groene thee hogere anti-virale en anti-bacteriële werking heeft. Bij een reeks experimenten op menselijke vetcellen (adipocyten) is aangetoond dat het ook kan dienen als een mogelijke bestrijding van zwaarlijvigheid en de gevolgen hiervan.
Wil je meer weten over witte thee? Klik hier


Silver needle Witte thee 2012 (Bai hao yin zhen)


Silver Needle is de duurste en de hoogste kwaliteit witte thee. Onze Silver Needle komt oorspronkelijk uit Fu Ding, Fujian Province. Het wordt alleen gemaakt van de punten van de eerste lente knoppen van de Da Bai theestruik, die wanneer gedroogd, bladeren heeft die rond zijn en de uiteinden hebben een zilvere kleur waardoor ze uitzien zoals zilveren naalden. De thee ruikt verfrissend en na het brouwsel van de thee heeft een licht gele kleur. Het smaakt zeer zacht met een delicaat, zoet bloemerig en fruitige aroma. Het is voor de maag ook beter verdraagbaar dan een groene thee.

 
Type : Witte Thee.
Herkomst : Fuding, Fujian Provincie, China.
Oogst : Eind maart 2012.
Thee blaadjes : Alleen volle knoppen.
Smaak : Zacht en aanhoudend zoet.

 


White Peony Witte Thee 2012 (Bai mu dan)


White Peony is de tweede hoogste kwaliteit van Witte Thee. Dit is de beroemde Witte thee van Fu Ding, Fujian Provincie. De boer produceert deze met een knop en 2 jonge blaadjes. Deze thee heeft een sterkere smaak en is ook donkerder van kleur dan de Silver Needle. Bai Mu Dan heeft meestal de voorkeur bij witte thee-drinkers voor zijn vollere smaak.

Type : Witte Thee.
Herkomst : Fujian Provincie, China.
Oogst : Begin april 2012.
Thee blaadjes : Een knop en 2 open jonge blaadjes.
Smaak : Fris, zacht, bloemig en licht zoet.

Like us on Facebook