Thee is meer dan maar een drankje, Het is een middel om gezond te leven...

Choose your Language : EN | Kies uw taal : NL

Pu' Er Thee (Of Drinkbaar Antiek)

Fermentatie : Post-fermentatie door veroudering.

Herkomst : Yunnan.

Meest populaire soorten :
  Rauwe Pu'Er(Sheng).
  Gekookte Pu'Er(Shou).


Pu'er thee is een van de kostbare schatten van China en is pas recent geimporteerd in het Westen.
In China is zwarte thee een post-gefermenteerde thee, en dat is anders dan eender welke andere thee. Chinese zwarte thee in het Westen is eigenlijk bekend als rode thee in China. In China is Pu'er thee de meest bekende zwarte thee.


Net als een goede wijn, wordt de Pu'Er thee produktie sterk gerelateerd aan de regio om de hoogste kwaliteit en authenticiteit te waarborgen. Enkel de thee met als herkomst de provincie Yunnan mag Pu'Er thee genoemd worden. Pu'Er thee verouderd zeer goed. Bij correcte opslag en leeftijd zal zijn smaak beter en beter worden. Deze thee blijft gezond en zijn heerlijke smaak blijft behouden door de jaren heen!
Elk gebied van de Yunnan Provincie produceert haar eigen speciale vorm van blaadjes. Sommige blaadjes worden geplukt van planten en bomen die in het wild groeien op de hellingen. sommige bomen zijn naar verluidt meer dan 1000 jaar oud. Daarom noemen ze dit ook drinkbaar antiek.

Proces: Verse thee blaadjes → Verwelken → Fixatie → Vormgeving → Drogen in de zon → Vormgeving → Drogen → Rauwe Pu'er thee

Proces: Verse thee blaadjes → Verwelken → Fixatie → Vormgeving → Drogen in de zon → Koken → Vormgeving → Drogen → Gekookte Pu'er thee

 Een selectie van onze beste Pu'Er Thee.


Type : Gekookte en Rauwe Pu'Er Thee.
Herkomst : Yunnan Province, China.
Thee blaadjes worden samengeperst in een taart vorm van verschillende afmetingen.

 


Health benefit of Pu' Er Tea.

Wetenschappelijke studies rapporteren dat de consumptie van Pu'er thee blaadjes de expressie van vetzuursynthase (FAS) in de levers van ratten serieus onderdrukt. Het volgende werd ook onderdrukt: het niveau van triglyceriden en cholesterol alsook gewichtsstijgingen. De gevonden composities van de chemische componenten die verantwoordelijk zijn voor deze effecten (catechine, cafeïne en theanine) varieerde dramatisch tussen pu’er, zwarte, oolong en groene thee.

In het laboratorium zijn specifieke mechanismen gevonden waardoor de chemicaliën in de Pu'er thee de biosynthese van cholesterol afremmen.

Ze hebben ook ontdekt dat thee anti-mutagene en anti-microbiële eigenschappen bezit. (In vitro studies correleren niet noodzakelijk een medicinale werking. Een artikel in Microbioloog, Het tijdschrift van de Society for Applied Microbiology, in maart 2008, Vol 9 nr 1, p35, bleek dat thee vele anti-microbiële eigenschappen heeft tegen vele organismen, bijvoorbeeld Engels breakfast thee heeft, bij de concentratie die gebruikt wordt om te drinken, een strek anti-microbieel effect op de dodelijke anthrax bacil (Bacillus anthracis) en vele anderen, maar dit maakt het geen nuttige behandeling tegen anthrax.)

In de chinese cultuur wordt het algemeen aangenomen dat thee de onaangename gevolgen van overmatig alcoholgebruik tegen gaat. In de traditionele Chinese geneeskunde wordt verondersteld dat thee de milt stimuleert, “vocht” verminderd in de maag, koortsverlagend en "dalende qi".

Pu’Er Thee wordt verkocht, op zichzelf of in mengsels, deze claimen dat ze het verlies van lichaamsgewicht bij mensen bevorderen, maar er is tot no toe geen erkend bewijs hiervoor.

In sommige Pu'er brick thee werd er een hoog fluor gehalte gevonden, omdat deze gemaakt wordt van oudere en van mindere kwaliteit thee bladeren en stengels, en deze hopen die fluor op. Het verbruik tot fluorosis (een vorm van fluoride vergiftiging dat de beenderen en tanden beïnvloed) in gebieden van hoge brick thee consumptie, zoals Tibet.

Bron = Wiki.

Like us on Facebook